Výtvarná soutěž pro žáky 1. stupně ZŠ

Špatná ranní dopravní situace před základními školami trápí bez výjimky asi všechny školy v České republice. Vedle rizika úrazu jsou naše děti vystaveny ještě jednomu neviditelnému zlu! Zplodiny z aut, která nejsou v dobrém technickém stavu a nebo jsou jakkoliv ilegálně upravena, představují velké zdravotní riziko, jak už z naší kampaně víte.

Škodlivé emise ve větší koncentraci naše děti dýchají denně před školou. A vy si je naberete i do vašeho vozu a dýcháte je také. Plíce škodlivé zplodiny absorbují a krví se pak dostávají dále do našeho těla a pomalu a v tichosti se stáváme potenciálními pacienty.

U škol navíc dochází i k tomu, že jsou zde vozidla na první štaci a často i po krátké jízdě, kdy emisní systém vozidla není zahřátý na provozní teplotu, a když jeho emisní systém není zcela v pořádku, vypouští motor až 20.000 x více jedovatých emisí do svého okolí.

Do kampaně #Uzdrav příšerku jsme přizvali základní školy a vyzvali žáky prvního stupně, aby se zapojili do výtvarné soutěže. Zaslané výtvory budeme sdílet na našich sociálních sítích a do konce školního roku 2023 vybereme nejhezčí ZDRAVÁ AUTA a aktivním základním školám, nabídneme v září 2023 přednášky s uzdravenou Příšerkou.

Stáhněte si podklady pro školy a zapojte se také.

Všechny články